Project Togo

Opdrachtgevers van Tuijtel die de CO2-uitstoot van hun order compenseren, doen dit via project Nederland PLUS of project TOGO. Nederland PLUS ligt in ‘onze eigen achtertuin’, maar Togo ligt in West-Afrika. Niet naast de deur. In Togo zijn sinds de start van het project meer dan een miljoen bomen geplant en tegelijkertijd verbeterde het leven van de mensen in de dorpen. Er zijn vier waterbronnen gebouwd, schoolgebouwen opgeknapt, toiletvoorzieningen en een buurthuis gerealiseerd en voetbalvelden aangelegd. Tegelijkertijd leren jongeren een vak. Zo kunnen zij later -in hun eigen dorp- geld verdienen en voorzien in hun levensonderhoud. Dit voorkomt dat zij naar de stad trekken op zoek naar werk en wellicht in het criminele circuit belanden of in de vluchtelingenstroom opgaan. Een ander voordeel: in de dorpen blijven dan niet alleen de ouderen over. Zonder jongeren zou het project ten einde komen na verloop van tijd.

Project Togo

Scholing is daarom een belangrijk aspect. De dorpelingen krijgen onderwijs over het runnen van de boomkwekerij, bosbeplanting en het onderhoud. Ook zijn er opleidingen die de bevolking het vak van imker en schaapherder leren. NatureOffice introduceert alle activiteiten in Togo eerst op kleine schaal en pas als de bevolking de activiteiten zelf omarmt, wordt het project weer verder uitgebouwd.

Wij zijn er trots op dat wij samen met onze opdrachtgevers een steentje bijdragen aan dit bijzondere project in Togo. Steeds als onze klanten kiezen voor project Nederland PLUS of project TOGO, gaat er een bijdrage naar Togo.

meer weten over project Togo?

Eric vertelt je graag alle ins en outs

Eric Fokkema
Eric Fokkema projectmanager