efficiency

en innovatie

Tuijtel vindt efficiency enorm belangrijk. Omdat wij er bewust voor kiezen om alle technieken en apparatuur in eigen huis te hebben, werken wij zeer efficiënt. Neem ontwerpen, lithografie, drukken, vouwen, nieten of veredelen: wij zijn niet afhankelijk van externe partijen. Dat is uitzonderlijk in het grafische landschap. Dit geeft ons al 123 jaar bestaansrecht. Verder zijn we van A tot Z betrokken bij het proces: bij binnenkomst van de aanvraag tot en met het eindproduct. We blijven zo continue aan de bal. En wanneer we een expertise niet in huis hebben, putten wij uit ons netwerk van professionele, gespecialiseerde partijen.

‘Wij houden de snelheid erin. Dat kan ook met alles onder één dak’

Nieuwe robot

Tuijtel heeft een robot aangeschaft om het stapelen van katernen te versnellen. We blijven investeren in een state-of-the-art machinepark!

Drukkerij robotisering

Ons innovatief vermogen

Innovatie zit in elke vezel van Tuijtel. Tuijtel wil altijd vernieuwen en verbeteren. In de lange carrière van ons bedrijf zijn er legio voorbeelden waaruit ons innovatief ondernemerschap blijkt. Zo hebben we als pilot-drukker een voortrekkersrol genomen bij het vernieuwen van de druknormen voor ISO-12647 (versie 2013). Deze nieuwste druknorm (met uiterst zuiver te benaderen kleurproeven) is bij Tuijtel geïmplementeerd. Kostbare persproeven zijn hiermee verleden tijd. Dit betekent een aanzienlijke kwaliteitsverbetering.

Ook maken wij al jarenlang deel uit van een toonaangevend, internationaal samenwerkingsverband van 12 zelfstandige marktleiders binnen een specifiek segment van de grafische en communicatiebranche in heel Europa. Dit samenwerkingsverband verzekert klanten van unieke productiecapaciteit, de hoogste mate van efficiëntie, continuïteit en expertise. Tegelijkertijd is er veel onderzoek nodig. Wij pakken deze handschoen gezamenlijk op met als doel een stabiele, toekomstbestendige en innovatieve marktpositie te werven en behouden.

Drukkerij innovatie

Een greep uit implementatie van innovaties:

  • 16% minder stroomverbruik door 640 zonnepanelen en Ledverlichting
  • 500.000 liter minder waterverbruik door innovatieve systemen en plaatontwikkelmachine
  • Kortere doorlooptijden door aanschaf van twee TX-vouwmachines die drie keer sneller kunnen vouwen
  • CO-² emissie scope 1 is de laatste jaren met 20% gedaald door elektrisch rijden en bewust gasverbruik (-2%)
  • Ons uniek restafvalsysteem zorgt voor 95% recyclebaar afval, 3% hergebruik en nog maar 2% verbranding
  • Al onze nieuwe machines zijn gecertificeerd CO-²neutraal geproduceerd
  • Ons innovatief kleurmanagementsysteem reduceert de inktlaagdikte van 400% naar 260% respectievelijk 280%
  • Cradle to cradle drukwerk. Samen met onze 12 partners onderzoeken we mogelijkheid van ontwikkeling circulaire grondstoffen (C2C)

Innovatie & ontwikkeling

Wij volgen de markt op de voet en vinden het belangrijk om onze innovaties en nieuwe, relevante product- en marktontwikkelingen te delen. Op die manier ben je altijd up-to-date en zodoende in staat goed te blijven anticiperen.

Onze markt is grillig en sterk krimpend. Steeds meer partijen, zoals papierleveranciers, binderijen, veredelings- en mailbedrijven verdwijnen. Omdat wij niet afhankelijk willen zijn van steeds minder aanbieders – en onze hoogwaardige kwaliteit in eigen hand willen houden – hebben wij de afgelopen jaren flink geïnvesteerd door het in huis halen van meerdere disciplines. Denk hierbij aan gebrocheerd (gelijmd of genaaid) binden, stansen, foliedrukken en een supermoderne stapelrobot voor onze TX-vouwmachine.

Tuijtel pakt door en kijkt momenteel naar mogelijkheden om opdrachten in eigen huis te lamineren en prepostaal te verwerken. Daarnaast volgen wij nauwgezet de ontwikkeling op het gebied van nanotechnologie en hybride-/digitaal drukken. Deze innovatie voldoet nu nog niet voldoende aan onze hoge eisen ten aanzien van kwaliteit en duurzaamheid.

Ook onderzoeken wij zorgvuldig een toekomstig gecertificeerd aanbod cradle to cradle drukwerk voor onze relaties. Dit concept gaat over producten, die oneindig kunnen worden hergebruikt of die onschadelijk afbreekbaar zijn in een circulaire economie. Dit is met afstand de meest pure vorm van duurzaam inkopen.

Transparante klantreis

Tuijtel heeft recentelijk geïnvesteerd in een nieuw Management Informatie Systeem (MIS). Hiermee zijn wij in staat nóg meer informatie aan elkaar te koppelen, dus efficiënter te werken. Dit levert naast een flinke tijdwinst vooral inzicht op in onze processen en bevordert onze communicatie met jou als opdrachtgever. Ofwel, minder ‘touchpoints’ en een meer aantrekkelijk ‘customer journey’.

Het nieuwe systeem kent nog een groot pluspunt: door een hoger level van encryptie is jouw (en ook onze) data nog weer beter beveiligd. Tot slot zijn we ook nog eens in staat om sneller en meer volledige managementrapportages voor jou te genereren. Immers, meten = weten!

Innovatie staat gelijk aan een aantrekkelijke marktpositie en daardoor is ons machinepark zeer uitgebreid en absoluut ‘state of the art’. Vanaf de prille start – door de eerste oprichter van ons familiebedrijf –  tot op heden zijn wij in staat gebleken te blijven investeren in de modernste productiemiddelen en procesautomatisering. Dit toont lef en vooral de financiële stabiliteit en innovatiekracht van onze organisatie aan. Wij hebben doelmatig geïnvesteerd om alle benodigde grafische disciplines vanuit eigen huis te kunnen aanbieden. Alle producten produceren en distribueren wij vanuit één locatie.

Wat betekent dit? Dat wij de kwaliteitscontrole, planning, aansturing én bewaking van het gehele productieproces – met alle deelbewerkingen – zelf in de hand hebben en uw kwaliteit 100% borgen. Dit levert tijdwinst op en hiermee is een snelle levering op iedere gewenste locatie, dag of tijdstip gegarandeerd. Wij zijn niet afhankelijk van ‘derden’ en dat is uniek in Nederland. En al helemaal in deze onrustige markt.

Han kan je alles vertellen

over efficiency en innovatie

Han Verkerk
Han Verkerk commercieel directeur