duurzaam drukwerk

Ons specialisme is 100% duurzaam drukken. ‘Dé duurzame kwaliteitsdrukkerij’; deze eerlijke belofte doen we overal. Elke dag. Wij dragen onze aarde graag gezond over aan de volgende generatie. En daar zijn we jaren geleden al mee begonnen. Zo zijn we in 2015  gestart met MVO-verbeterteams met hierin een actieve rol voor onze eigen medewerkers 100% bottom up. En vanuit de werkvloer tellen we zo’n 16 MVO-projecten per jaar. Met op dit moment focus op: drukken met ‘cradle to cradle’ inkten, inzamelen van koffiedrab én het verder optimaliseren van zogenaamde ‘hubs’ aan de rand van de steden om vanuit daar elektrisch vervoer de stad in te rijden. Dat laatste is een ontwikkeling waar Tuijtel meer en meer op inhaakt in de nabije toekomst.

We sluiten steeds meer aan op hubs aan de rand van de steden

Een van onze eigen doelstellingen – en ook maatschappelijke plicht – is het verlagen van onze CO²-footprint. In 2030 móet die CO²-neutrale footprint er zijn. Dat is een ambitieuze doelstelling waar wij elke dag opnieuw keihard aan werken. Bij iedere investering die wij doen, is energie- én milieubesparing een fundamenteel criterium. Onze vraag is áltijd: welke duurzaamheidswinst kunnen we nog meer behalen?

Afgelopen jaren realiseerden wij onder meer aanzienlijke stroombesparingen, gebruiken we warmteterugwinning-compressoren, reduceren we ons afval en zijn er tijdschakelaars geplaatst. Tel hierbij op de positieve gedragsverandering door betrokken medewerkers!

Wat kan jij doen? Zo groen dus!

Het is inmiddels duidelijk dat Tuijtel serieuze maatregelen blijft nemen om de CO²-uitstoot aanzienlijk terug te dringen. Vandaag. Morgen en overmorgen. Jij kan ook iets doen! En dat gaat veel verder dan slechts een ‘groen logo’ plaatsen…

Als opdrachtgever kan je laten zien dat je je inspant. Hoe? De hele weg van papier naar aflevering klant maken wij concreet. We laten zien hoeveel ton aan CO² voor uw publicatie vrijkomt. Die uitstoot kan je zelf 100% gecertificeerd compenseren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu.

Tuijtel neutraliseert zelf sinds 2010 haar uitstoot met behulp van de officiële certificering van natureOffice©. Dit is een unieke samenwerking met een deugdzame organisatie die investeert in Gold Standard klimaatbeschermingsprojecten, zoals Togo. Dit doen wij in combinatie met het door ons geïnitieerde project Nederland Plus, waarmee wij het Nationaal Park de Biesbosch ondersteunen.

Met andere woorden: je kunt je opdracht 100% neutraal laten produceren. Je draagt bij aan een duurzame wereld. Deze bijdragen gaan naar klimaatbeschermingsprojecten in Togo én naar eigen land. Jouw bedrijf toont hiermee aan de buitenwereld hoe belangrijk duurzaamheid is. Met deze keuze bereikt u eerder uw corporate klimaatdoelen. Jouw inspanning vertaalt zich naar een officieel certificaat met een traceerbare unieke code. Als klant bepaal je altijd zelf óf je ondersteunt.

De Tuijtel MVO-checklist:

  • Transparantie in duurzaamheidsverslag en rapportages
  • ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 12647 (kwaliteit), ISO 45001 (arbo) en ISO 27001 (informatiebeveiliging)
  • FSC® en PEFC gecertificeerd
  • Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Inkopen
  • Gecertificeerd 100% klimaatneutraal drukken via natureOffice©;
  • 100% bio-inkten, alcoholvrije productie (IPA), arbo-en milieuvriendelijke K4 dagelijkse wasmiddelen en ecolijm
  • Trouw partner van een groot aantal maatschappelijke organisaties en samenwerkingsverbanden
  • Jaarlijks tientallen interne MVO-verbeterprojecten
  • 640 zonnepanelen, nieuwe CO²-neutraal geproduceerde machines en hergebruik van de warmte machines
  • Vervaardigen 100% recyclebaar product volgens ‘cradle to cradle’ principe

MVO-beleidsverklaring

Wij spannen ons steevast in om de risico’s van onze bedrijfsactiviteiten zo veel mogelijk te beperken of te voorkomen. Lees meer in onze algemene MVO-beleidsverklaring.

 

Duurzaamheid zit in onze genen

Eric vertelt je graag meer

Eric Fokkema
Eric Fokkema projectmanager

Verklein je CO2 uitstoot met duurzaam drukwerk

Lees meer