certificeringen

voor alle gangbare normen én meer…

Voor een kwaliteitsdrukkerij als Tuijtel is kwaliteit, milieu en informatiebeveiliging van groot belang. Wij zijn gecertificeerd voor: ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 12647 (kwaliteit), ISO 45001 (arbo) en ISO 27001 (informatiebeveiliging). Gerenommeerde externe auditors als Kiwa, Fogra en Dekra houden jaarlijks een audit.

ISO 9001: hét kwaliteitscertificaat

Verschillende belangrijke kwaliteitsmanagementprincipes vormen de basis voor ISO 9001 en omvatten gezamenlijk alle facetten van onze bedrijfsvoering.

ISO 12647-2 versie 2013| 1, 2, 7

Tuijtel is als eerste drukkerij in Nederland gecertificeerd voor de nieuwste versie van ISO 12647-2. Dit omvat de onderdelen 1 (parameters en meetmethoden), 2 (lithografische processen) en 7 (prepress-proces proeven).

ISO 45001

Dit is de wereldwijd geaccepteerde norm met eisen voor een adequaat Arbo managementsysteem. Sinds 2013 heeft Tuijtel het ISO-certificaat en vanaf dat moment staat Arbo-management continu op de agenda met thema’s als vermindering risico’s voor de gezondheid, psychosociale arbeidsbelasting en machineveiligheid.

Tuijtel voldoet aantoonbaar aan alle denkbare klantwensen met betrekking tot veiligheid en omgang met arbeidsomstandigheden. Als onderdeel van MVO laten we zien zorgvuldig aandacht te hebben voor de arbeidsomstandigheden en het welzijn van onze medewerkers.

ISO 14001

Wij voldoen aan alle wet- en regelgeving t.a.v. het gebruik/opslag van de gebruikte stoffen en bovendien ligt er een calamiteitenplan. ISO 14001 staat bij Tuijtel garant voor het naleven van de hoogst mogelijke milieueisen in de grafische industrie.

Gecertificeerd door natureOffice

Tuijtel is de eerste drukkerij in Nederland, die gecertificeerd klimaatneutraal drukwerk levert. NatureOffice initieert en ondersteunt projecten die CO²-emissies vermijden, beperken of compenseren.

NatureOffice berekent, registreert en koppelt de CO²-uitstoot van de drukopdracht aan het door jou gekozen project. Men ontvangt een officieel certificaat en het drukwerk krijgt het natureOffice-logo. Uniek is dat het levensechte certificaat plus logo zijn voorzien van een traceerbare, unieke code. Elke code refereert aan het gekozen project.

Draag vandaag nog bij aan een klimaatneutrale wereld en neem contact op. Gecertificeerde CO²-compensatie kan al voor enkele tientjes per opdracht!

FSC® en PEFC

Elke klant van Tuijtel krijgt de kans om papier te gebruiken, waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen. Tuijtel beschikt daarom over de belangrijkste Chain of Custody-systemen: tracering en controle van de herkomst van het gebruikte hout.

Ja, natuurlijk wil ik ook een FSC- of PEFC-logo plaatsen op mijn drukwerk! Bij aanleveren bestanden vindt u meer informatie. Klik hier voor onze beleidsverklaring Bevordering duurzaam bosbeheer.

ISO 27001 001:2017

Wij regelen informatiebeveiliging professioneel en zorgvuldig door ons te committeren aan ISO 27001 en dus ook jaarlijks in- en externe audits te houden.

Met dit certificaat borgen wij vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van alle informatie binnen onze organisatie: elke medewerker is structureel gericht op informatiebeveiliging. Niet voor niets heeft Tuijtel hiervoor speciaal een KAM-IB manager aangesteld.

 

Jörgen kan je alles vertellen

over certificeringen

Jörgen de Ruijter
Jörgen de Ruijter KAM-IB manager