Afwerking

en veredeling

Afwerking

Pas aan het einde van het drukproces, tijdens de afterpress, krijgt het drukwerk de exacte vorm die je wenst. Je kunt in deze fase niet om ons specialisme heen… Snijden, vouwen, stansen, vergaren, naaien, nieten, lijmen, boren, rondhoeken, ga maar door. Er is maar weinig wat wij niet in eigen huis kunnen vervaardigen. Met onze eigen machines. En met onze eigen mensen. Je zult merken dat onze adviseurs alle ins & outs van de nabewerking van het drukwerk tot in detail onder de knie hebben. Sterker nog; deze up-to-date expertise is in eigen huis. Ofwel, drukwerk wordt bijna altijd geheel afgewerkt bij Tuijtel zelf. Jouw winst? Besparing in kosten,  tijd én zekerheid van een kwalitatief eindproduct dat ook nog eens onbeschadigd bij de ontvanger aankomt….

Veredeling

Tuijtel beschikt over een zeer uitgebreid machinepark op het gebied van veredeling. Zo kunnen wij tot een formaat van maar liefst 72×102 cm. geheel onder eigen dak uw communicatie-uitingen voorzien van ril-, stans- en preegwerk. Het aanbrengen van folie (in tal van kleuren tot een maximum papierformaat) mag zeker niet ontbreken in ons rijtje van oneindige mogelijkheden. Perfect als luxere uitstraling van bijvoorbeeld de omslag van een magazine of luxe verpakkingsdrukwerk! En dit is niet alles. Het combineren van meerdere van deze veredelingsmogelijkheden (met of zonder laminaat en spot UV-lak) verhoogt zonder twijfel de gewenste attentiewaarde.

Geniet gebrocheerd, gelijmd (garenloos) en genaaid

Tuijtel heeft een eigen binderij. Dat is gerust bijzonder te noemen. Onze professionele binders maken élke dag opnieuw uiteenlopende producties. Of het nu gaat om geniet, garenloos of ‘n genaaide uiting; elk van deze bindwijze heeft haar eigen specifieke kenmerken en (on)mogelijkheden. Elke bindwijze bepaalt de uitstraling én kwaliteit. Denk ook eens aan meerdere flappen op de omslag, meerdere uitslaanders in het binnenwerk of zelfs aan een speelse mix aan papiersoorten binnen het afgewerkte product.

Onze binderij biedt verrassend veel mogelijkheden op verschillende formaten (staand en liggend) en in kleine en grote oplagen:

  • Garenloos en genaaid met PUR belijming
  • Vrije rug (garenloos en genaaid)
  • Zwitserse bindwijze (garenloos en genaaid)
  • Linnen rug
  • Liever een ‘open rug’ of inzet Japanse vouwwijze? Geen enkel probleem, kom maar door!

Heb je daarnaast nog andere specifieke wensen voor de verpakkingswijze, zoals banderen of in doosjes? Stel je vraag gerust. Er is heel veel mogelijk.

We gaan zelfs nog een extra stapje verder. Tuijtel biedt klanten – naast alle afwerkingstechnieken – een veilig en klimaatgecontroleerd magazijn voor kleine en grote voorraad drukwerk. Voor meer info over totale drukwerkproducties en voorraadbeheer, neem contact op.

Alles over afwerking en veredeling

kan je vragen aan Ab

Ab Bouhof
Ab Bouhof salesmanager